Checklista för frilansarbete och varning

Vill ta tillfället i akt att varna lite när det kommer till att arbeta som frilansande seo-skribent eller copywriter. Många väljer att anmäla sig till någon frilanssite som ex. Upworks där de kan hitta uppdragsgivare. Som nybörjare är det mycket att ta in och man bör lägga mycket tid på att sätta ihop en bra profil.

Men nu ska jag dela med mig av min egen erfarenhet:

”Jag hade anmält mig till ett antal frilanssiter på nätet och skapat min profil om och om igen. Det började trilla in lite förfrågningar, men ofta gick de till någon annan eller gav alldeles för dålig ersättning. Jag fick kontakt med en person som visade sig vara en svensk kille. Det kändes ju skönt att man kunde prata på sitt modersmål.

Vi gick snabbt över till att prata på Skype eller skriva på email. Jobbet verkade mindre från start men växte allteftersom. Till slut började jag nästan tappa modet eftersom jag skulle få en klumpsumma för att översätta innehållet på en hemsida. Men då erbjöd killen att jag kunde skriva seo-artiklar och få ersättning per artikel. Det lät bättre. Jag skrev många artiklar. Men, siten blev ju aldrig klar – det var alltid något som ändrades hela tiden och jag kände mig mer och mer fast. Han ville betala mig först när allt var klart.

Till slut meddelade jag att jag inte kunde skriva mer och att jag behövde få betalt. Men han förhalade det hela tiden. Efter många email, kontakter mm. så har jag fortfarande (nästan 1 år efter den första kontakten) inte fått en enda krona betalt. Lurad har jag känt mig mycket länge. Det handlar om ca. 20 000 SEK!

Jag vill varna för den här personen!! Han kommer säkert fortsätta lura personer därute.

UPPDATERING: Har nu fått uppgifter om att det är fler som blivit utsatta för honom, så han har verkligen satt detta i system!!

Han utger sig för att heta DANIEL ASPERS och bor i Monaco och utger sig för att arbeta som projektledare för ett företag. Hemsidan jag översatte heter http://www.refundmonster.se . Undvik allt samarbete med den här oseriösa killen!! Här kommer en bild på honom som jag hittade online från någon fest på Stureplan.”

Daniel aspers oseriös lurar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s