Mobilanpassad hemsida och SEO

Google har nu officiellt gått ut med informationen att en hemsida med responsiv och mobilanpassad design premieras. Dock handlar det om sunt förnuft. Söker man via en surfplatta så listas de hemsidor som ser bra ut (och är anpassade) för just den enheten längre upp i resultaten, jämfört med de hemsidor som inte alls är responsiva. Om man däremot söker via datorn ska det inte ha någon betydelse.

Faktum är dock att vi mer och mer söker på nätet via våra mobiler och surfplattor. Så om man inte hoppar på trend-tåget i tid så lär man ligga efter.

Vad är responsiv design?

Som namnet skvallrar om så ska en hemsidas design svara till den skärmstorlek som den visas i för tillfället. Det bör också finnas en alternativ meny. Säljer man varor eller tjänster över nätet är det såklart fördelaktigt att  ha en egen app för sina besökare.

Måste jag göra om hela min hemsida?

De flesta hemsidor som skapas idag är responsiva. Om du sitter på en gammal hemsida så behöver du inte gripas av panik. Se till att den fungerar någotsånär i en mobil, men planera in en ny hemsida i din budget. Mindre hemsidor kan anpassas tämligen enkelt. Hör bara med lite olika webbyråer och jämför priser.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s