Marknadsföring via Instagram och You Tube

Instagram

Inom mode- och inredningsbranschen har Instagram blivit hett. Här håller nämligen kunderna till. Visa upp vad du har och se till att skriva in hash-taggar till dina bilder. Välj sökord som du tror användarna skriver in för att hitta bilder och produkter. Bjud på dig själv och följ andra inom din bransch.

Tänk på att länka till din hemsida/webbutik och tvärtom – att visa upp att ni finns på Instagram. (Länka i nyhetsbrev, blogg, Facebook och på hemsidan). På detta sätt får ni fler följare.

Interagera med dina följare och gilla tillbaka. Gör det enkelt för dem att hitta erbjudanden och priser – men spamma inte!

You Tube

Säljer du resor eller tekniska prylar som behöver demonstrationer? Då kanske You Tube kan vara en bra marknadsföringskanal. Tänk på att tagga dina filmer rätt och att döpa filmerna till något bra och generiskt. Samma sak här – länka till din You Tube-kanal från nyhetsbrev, hemsida, Facebook osv. Snart kommer fler intressanta marknadsföringsmöjligheter att lanseras i You Tube, liknande de i Facebook. Håll utkik!

marknadsföring Instagram

Annonser

2 reaktioner på ”Marknadsföring via Instagram och You Tube

    1. Hej Johan,
      Att köpa sig till fans är ingen bra idé. Det är ju en målgrupp som man vill nå (sälja till osv) och då fungerar det inte att köpa fans från ex. utlandet. Det finns dock många andra sätt att få fans/följare i de sociala medierna. Tävlingar, annonsering, vara aktiv själv och mycket mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s