SEO-skola. Lektion 2

Skriv för både sökmotorer och besökare

När du börjar fylla din hemsida med text och bilder är det viktigt att strukturera upp innehållet bra. Det ska vara lätt både för besökare och för sökmotorernas sökrobotar att förstå innehållet.

Gör din hemsida lättnavigerad genom att använda många textlänkar. Om du är osäker på om din hemsida är uppbyggd på ett bra och lättnavigerat sätt kan du ju alltid fråga din omgivning. Be dem att ta reda olika fakta som finns på din hemsida. Utvärdera sedan deras åsikter och kommentarer.

Sökrobotarna/spindlarna som söker igenom alla webbsidor efter uppdateringar kan inte se bilder. Tänk på det! Placera inte viktiga sökord/text i bilder. Om du ändå vill ha en bild så använd då en alt-tag.

I genomsnitt stannar besökaren inte speciellt länge på en hemsida. Se till att de hittar det mest relevanta snabbt. Annars riskerar du att förlora deras intresse. Sökmotorerna har mer tålamod men kan skickas vidare till andra sidor som du länkar till och på så sätt inte fortsätta att indexera din hemsida. Dra ner på antalet utgående länkar eller lägg attributet No follow på dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s