Facebook avslöjar dig!

Såg filmen The Social network häromdagen och inser förstås att mycket är fiktion för att få ihop en intressant story men den var i alla fall intressant. Facebook har ju, likt Google, vuxit sig väldigt stort och mäktigt på bara ett par år. Frågorna man kan ställa sig är om tekniken och säkerheten hänger med i tempot. Personligen tyckte jag tidigare att navigeringen inte var något vidare och att det inte fanns mycket att hämta för mig i Facebooks värld. I nuläget kan jag säga att det är en bra marknadsföringskanal – om man använder den på rätt sätt. Men navigationen är tyvärr fortfarande ganska dålig.

Idag är det nästintill ett måste att ha ett Facebook-konto för företaget. Inte många vet dock hur man kan utnyttja det som en chans till marknadsföring. Inom seo-branschen är Facebook något vi kan utnyttja för att synas bättre på Internet.

Ingen vet exakt hur sekretessreglerna ser ut bakom Facebook. Grundarna kan kanske ta sig in på vilket konto de vill och utnyttja och sälja den informationen de får ut. Många välkända och mäktiga personer finns på facebook och delar med sig av sina liv och rutiner till sina facebook-vänner. Det är inte längre svårt att förutsäga en persons rutiner och livsmönster. Gör detta att vi blir svagare och mer utsatta? Vi kan inte heller ha total kontroll på vad personer vi träffat och talat med skriver om oss på Facebook. Det är inte bara du som styr ditt digitala liv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s